מטפל סיעודי ישראלי

העסקת מטפל סיעודי ישראלי דורשת ידע בנבכי הביורוקרטיה הממסדית.

כשאנחנו מחפשים מטפל סיעודי, למשל כדי למצוא מטפל להורינו המבוגרים או לבן משפחה סיעודי, אנחנו שמים לב לכל הפרטים, עד לקטנים ביותר שבהם. השאלה הראשונה והבולטת ביותר היא השאלה – איזה מטפל סיעודי כדאי לבחור? האם עדיף לבחור במטפל סיעודי ישראלי או במטפל סיעודי זר?

מה חשוב לדעת כאשר מעוניינים במטפל סיעודי ישראלי?

במאמר זה ננסה לענות על שאלה זו, ולהבין מהם היתרונות והחסרונות בהעסקת מטפל סיעודי ישראלי לעומת העסקת מטפל זר, ונלמד גם כיצד ניתן להעסיק מטפל סיעודי ישראלי כיום.

ראשית, כדאי לדעת שברוב המקרים, העסקת מטפל סיעודי ישראלי נעשית לכמה שעות ביום, ואילו העסקת עובד זר היא לרוב ל-24 שעות. זה יכול להוות יתרון משמעותי למטופלים המעדיפים לקבל עזרה למשך מספר שעות ביום בלבד. מנגד, מדובר בחסרון למטפל הסיעודי המקומי, במידה והמטופל נדרש להשגחה ולעזרה במשך כל שעות היממה.

מטפל סיעודי ישראלי

יתרונות מטפל סיעודי ישראלי

  1. קשישים המעסיקים מטפלים סיעודיים ישראלים יכולים לזכות לתוספת של עד 4 שעות שבועיות, בתוספת לשעות הרגילות הקבועות במסגרת גמלת הסיעוד של ביטוח לאומי.
  2. מטפלים סיעודיים ישראליים דוברים עברית, ולכן אם גם המטופל דובר עברית – התקשורת בין השניים תהיה פשוטה, נוחה וברורה יותר. מטפל סיעודי ישראלי יכול גם לסייע למטופל בהתנהלות מול גורמים ומוסדות כמו רופאים, קופ"ח וכו'.
  3. תרבותם של המטפלים הסיעודיים הישראלים היא התרבות הישראלית. הם מכירים את החגים והדת היהודית, וחלקם שומרים כשרות. מעדויות רבות עולה כי כאשר המטפל והמטופל באים מאותה תרבות – יהיה להם קל יותר להתחבר זה לזה. ולכן מדובר ביתרון למטפל הסיעודי הישראלי.
  4. העסקת עובד סיעודי ישראלי היא תהליך פשוט יותר מאשר העסקה של עובד סיעודי זר. מדובר בתהליך שכולל פחות בירוקרטיה, ולכן הוא מסובך פחות. בנוסף, מדובר בתהליך פשוט יותר כלכלית ומנטלית עבור הקשיש הסיעודי ובני משפחתו – שכן המטפל לא צריך לעבור לגור עם המטופל באותו בית, וכך למטופל גם יש הרבה יותר פרטיות וחופש, והוא יכול לקבל עזרה רק לכמה שעות ביום.
מטפל ישראלי סיעודי

כיצד מעסיקים מטפל סיעודי ישראלי כיום?

הדרך להעסיק מטפל סיעודי ישראלי היא באמצעות תיווך של חברת או עמותת סיעוד. לגופים הסיעודיים יש מאגר של עובדים סיעודיים, והן יודעות לקשר בין המטפל הסיעודי המתאים ביותר למטופל. חברות אלו מסייעות בכל התהליך ומלוות את הקשיש ובני משפחתו, במטרה לשפר את רווחת חייהם ולהקל עליהם בתהליכים הבירוקרטיים – כמו תהליך פתיחת תיק לתביעת גמלת סיעוד.

אנו בעמותת "בבית" מספקים שירותים בתחום הסיעוד מזה 30 שנה, וביניהם העסקת מטפלים סיעודיים – בין אם מדובר בהעסקת מטפל זר סיעודי או מטפל סיעודי ישראלי. כל המטפלים הסיעודיים שאנו עובדים איתם עוברים הליך מיון קפדני, ואיתנו אתם יכולים להיות בטוחים שאתם בידיים טובות.

ההבדל בין מטפל סיעודי ישראלי לבין מטפל זר

קיימים שני סוגים של מטפלים סיעודיים. הסוג הראשון אלו הם הישראלים שעוסקים בתחום. מדובר על אחים ואחיות סיעודיים, אשר עברו התמחות במוסדות בארץ. הם מספקים שירותי סיעוד ויש שמעדיפים אותם בזכות העובדה שהם כמובן דוברי עברית, או שפות אחרות שמתאימות לקשישים (רוסית, רומנית, ערבית, וכיו"ב).

הסוג השני אלו כמובן העובדים הזרים. מטפל סיעודי זר מועסק בארץ ע"י חברת כוח אדם, ומגיע לארץ לפי רישיון. העובדים הזרים מגיעים ממגוון רחב יחסית של יעדים, בעיקר ממדינות מזרח אירופה והמזרח הרחוק.

הבדל תשלומים בין מטפל ישראלי לבין מטפל זר

אם מדובר על מטפל סיעודי מישראל, אין הוצאות מיוחדות נוספות. אם מדובר על עובד זר, יש לשלם היטל חד פעמי בכל שנה, וכן יש לדאוג עבורו לביטוח בריאות פרטי דרך אחת מחברות הביטוח, ויש לוודא כי הוא מקבל גם את הקצבאות שמגיעות לו מהביטוח הלאומי.

אילו שירותים המטפל מספק? 

הטיפול הסיעודי כולל בעיקר טיפולים ושירותים שהמטופל לא יכול לבצע בעצמו, עקב אובדן כושר תפקוד עצמאי. המטפל הסיעודי יכול לספק סיוע בהכנת אוכל וביצוע קניות, ליווי הקשיש למקומות שונים, טיפול בצרכים, קילוח, הלבשה, הכנה לשינה ודברים נוספים אחרים.

יש לציין שאם מדובר על אחים או אחיות סיעודיים, הרי שיש להם גם הסמכה רפואית והם יכולים לסייע במתן תרופות, טיפול רפואי ראשוני וכל עזרה רפואית אחרת כנדרש. זהו פתרון אפקטיבי עבור קשישים במצב סיעודי קשה.

אילו זכויות עליכם לספק למטפל הסיעודי הישראלי?

אם מדובר על מטפל סיעודי שמגיע לפי בנק שעות, לרוב הוא נמצא רק כמה שעות ביום, אין צורך לדאוג לו להוצאות שונות.
אם מדובר על מטפל סיעודי צמוד 24 שעות ביממה יש לדאוג עבורו למגורים ואוכל, כולל יום חופש אחד בשבוע.

מטפל סיעודי זמני

ברוב המקרים, אתם לא המעסיקים הישרים של המטפל הסיעודי, אלא חברת כוח האדם היא המעסיקה. למרות זאת, חשוב להיות מעודכנים במידע, כדי שתבינו מהן הזכויות והחובות של המטפלים הסיעודיים, ותבינו את טיב היחסים ביניכם.

בין אם זה מטפל זמני מביטוח לאומי והטיפול נעשה בבית, טיפול של כמה שעות, ובין אם זה מטפל מסביב לשעון, 24 שעות ביממה.

בכל שאלה בעניין אתם מוזמנים ליצור אתנו קשר דרך האתר.

לסיכום

מטפל סיעודי מקומי יתאים במיוחד למטופלים שחשובה להם התקשורת עם המטפל הסיעודי. כאשר המטפל הסיעודי דובר עברית, וזו גם שפת האם של המטופל – עולה הסיכוי שהחיבור ביניהם יהיה חיובי והדוק יותר. גם התרבות משחקת תפקיד – המנטליות הדומה של המטופל והמטפל עוזרת לקרב ולחבר ביניהם גם כן.

וכמובן – העובדה שהמטפל הסיעודי המקומי דובר עברית, מבטיחה את העובדה שהמטפל יוכל לסייע למטופל בכל מיני סידורים כמו סידורים בבנק, בסופר, בקניון, בפעילויות מטעם בית האבות ולמעשה כמעט בכל מקום.
בנוסף, המטפל הסיעודי הישראלי לרוב מגיע רק לכמה שעות בודדות במהלך היום, וכך נוכחותו אינה "מעיקה" או מפריעה לפרטיותו של המטופל.

חברות סיעוד