איך לבחור הליכון איכותי ?

במצבים שונים לאורך החיים אנו עלולים להזדקק לתמיכה של הליכון. מכשיר הנועד לסייע במעברים בין עמידה לישיבה ובהליכה בעקבות תאונה, פציעה, ניתוח או בעת תהליך שיקום.

המבנה של ההליכון, החומרים מהם הוא עשוי והתכנון שלו מאפשרים התקדמות פשוטה יותר והיות וקיימים מגוון רחב של הליכונים, חשוב להתאים את ההליכון לפי הצורך ולהקפיד על בחירת הליכונים שיעמדו בסטנדרטים הגבוהים, כך שיהיו פונקציונאליים ועמידים וילוו את המשתמשים לאורך זמן. לפניכם הכרות עם ההליכונים שקיימים בשוק וכיצד לבחור את ההליכון האיכותי והנכון על פי הצרכים הייחודיים.

מה בין הליכון סטנדרטי לרולטורים?

לרוב נהוג לחלק את ההליכונים הקיימים למספר סוגים מרכזיים: הליכון רגיל המאופיין בארבע רגליים המעניקות יציבות, בעל בסיס נייח ואת ארבעת הרגליים מתאימים לגובה המשתמש. בכל הנוגע להליכון בסיסי מסוג זה, המשתמש נדרש להיות אקטיבי ועליו להרים את ההליכון בכל צעד שהוא עושה (להרים ולהניע קדימה). לכן, צריך להיות לו מספיק כוח כדי לעשות זאת.

יש לזכור שהליכונים אלה גם עשויים להיתקע בשטחים שונים, במיוחד בתנאי שטח, לכן יש לקחת בחשבון שאם למשתמש אין די כוח להרים או שהוא במצב פגיע וחלש פיזית יחסית הוא בסיכון גבוה יותר למעידה.

בעלי אורח חיים פעיל יחסית יעדיפו ברוב המקרים הליכון שנקרא רולטור, שמכונה גם הליכון מתגלגל ומתאים מאוד למצבים של ישיבה עמידה וחוזר חלילה, כשהמשתמש הוא ששולט בבלימתם. חלק מדגמי הרולטור מצוידים במושבים מתקפלים הנמצאים בין ידיות ההליכון ומספקים נוחות מקסימלית בעיקר להליכות ארוכות. לרוב הרולטור מעניק תחושה "טבעית" יותר תוך כדי תנועה.

כמו כן ישנן הליכון דו גלגלי הוא הליכון בעל גלגלים על שתי הרגליים הקדמיות והוא מתאים כשזקוקים לעזרה בנשיאת המשקל. הליכון תלת גלגלי מעניק תמיכה גבוהה יותר בשיווי משקל אך בעל משקל קל ומרחב תמרון גבוה יחסית. הליכון עם ארבעה גלגלים מתאים לאנשים שאינם צריכים להישען על ההליכון למציאת האיזון.

הליכונים לתהליכי שיקום

שימו לב שיש הבדל בין הליכונים אחוריים להליכונים קדמיים כאשר ההליכונים האחוריים לרוב יתאימו למי שזקוקים לתמיכה בזרוע ובכתף ובעיקר תמיכה לגב והם בעלי מנגנון למניעת גלגול אחורי, אך רוב האנשים זקוקים להליכונים קדמיים כאשר הם מזיזים את ההליכון לפניהם תוך שמירה על שיווי משקל.

ישנם גם הליכונים שיקומיים ייעודיים מרובים בתמיכות אשר מקנים סביבת הליכה תומכת ובטוחה יותר לבעלי מוגבלות ומאפשרים עצמאות למטופל ולמטפל ולרוב ניתן לאבזר אותם גם באביזרים חיוניים לטיפול או שיקום כגון מגש, מוט עירוי, בלון חמצן וכדומה.

טיפים לבחירת הליכון

בבחירת הליכון חשוב לבדוק מאילו חומרי גלם עשוי הדגם כדי שיהיה עמיד לאורך זמן ובתנאי מזג אוויר, לכלוך ומזהמים שונים. כמו כן, יש להתאים אותו לגובה של המשתמש ולהתייחס גם לסוג הכידון, כשיש מאחזי יד מפלסטיק ויש גם מידיות קצף שיש אנשים שמוצאים אותן נוחות ומונעות החלקה, אבל הכל תלוי בצרכים הייחודיים של המשתמש.

ברוב המקרים, לומדים עם הזמן להשתמש בהליכון בדרך הטובה ביותר כעבור אימון במיוחד אם יש מגבלה פיזית וניתן לשנות ולהחליף הליכון במידה וחלים שינויים פיזיים או תנועתיים שמצריכים זאת.

ניתן לבחור הליכונים ורולטורים מתקפלים וכדאי לברר כמה שוקל ההליכון ואיזה משקל גוף לכל היותר הוא מסוגל לשאת, האם הוא מגיע עם סלסלה לנשיאת חפצים כתחליף לסחיבת תיק ומה הרוחב החיצוני של ההליכון במיוחד להתאמה של כניסה לדלת ומעברים בין חללים, כניסה למעלית וכדומה. בכל הנוגע למידות, מומלץ לבדוק מראש גם את גובה הידית.

הקפידו על הזמנת ורכישת הליכון של חברה מוכרת כשניתן לקבל ייעוץ מקצועי על מנת לבצע בחירה מושכלת והליכון שישרת אתכם בנאמנות.